FN's Verdensmål

FN's verdensmål består af 17 hovedmål og 169 delmål der sætter rammerne for bæredygtig udvikling i de 193 medlemslande frem til år 2030. Verdensmålene forpligter bl.a. alle medlemslande til at:
afskaffe sult
- reducere fattigdom
- reducere uligheder
- sikre gode uddannelser til alle
- sikre bedre sundhed
Vores 4 hovedmål:
Verdensmål 7: Verdensmål 12:

Målet er at sikre, at alle har lige adgang til pålidelig, bæredygtig og moderne energi til en overkommelig pris. Dette indebærer en øget anvendelse af vedvarende energikilder, forbedring af energieffektivitet og investering i grøn energiteknologi for at reducere afhængigheden af fossile brændstoffer og andre lignende.

Dette mål handler om at fremme bæredygtige produktions- og forbrugsmønstre. Det betyder at reducere spild, optimere brugen af ressourcer og sikre, at varer og tjenester produceres og bruges på en måde, der er skånsom for miljøet. Det er alt fra produktion, til brugsfase, til afskaffelse og til sidst til genbrug. Fokus er også på at skabe bevidsthed om bæredygtige valg og støtte virksomheder, der arbejder ansvarligt indenfor de mål.
Verdensmål 13 Verdensmål 14

Målet fokuserer på at bekæmpe klimaforandringer ved at reducere udledningen af drivhusgasser, tilpasse os de uundgåelige konsekvenser og styrke indsatsen for at beskytte planeten. Dette indebærer handling på alle niveauer fra enkeltpersoner til regeringer og virksomheder. Dette mål er en generalisering af mange de tidligere mål.

Formålet er at beskytte og bevare verdenshavene og deres ressourcer. Det indebærer at reducere havforurening, stoppe overfiskeri, beskytte marine økosystemer og sikre bæredygtig brug af havets ressourcer, så livet under vand kan trives i balance med menneskelige behov. Dette kan f.eks ses i Danmark, hvor havene lider af iltmangel.